Studie výstavby rodinných domů

Obec Litohoř představuje zájemcům o výstavbu rodinných domů, nově připravovanou vilovou čtvrť v lokalitě Na Širokém. Lokalita se nachází ve východní části obce, mimo hlavní silnici na jižním svahu. Celá rezidenční čtvrť se bude rozkládat na rozloze 2,3ha. Všechny parcely mají čtvercový/obdélníkový půdorys o výměře 900 – 1000 m2. Každý jednotlivý pozemek bude napojen na sítě technické infrastruktury. Obec zajistí vybudování veškerých inženýrských sítí včetně dopravní infrastruktury a koncového ozelenění ostatních veřejných ploch.

Pro lokalitu je schválená a zpracovaná územní studie, která stanovuje podrobnější regulativy pro stavby rodinných domů, jako je např. stavební čára, sklon a tvar střechy apod. Dokument je veřejně přístupný. Doporučujeme se na tyto regulativy optat na místním stavebním úřadě.

Stavebních míst bude k dispozici celkem devatenáct. Cena za 1 m2 bude předložena na posledním letošním zastupitelstvu obce, které se uskuteční nejpozději ke konci listopadu 2020 s ohledem na pandemickou situaci.

Předpokládaný termín zahájení prací: 2021.

Občanská vybavenost: Obecní úřad, mateřská a základní škola (první stupeň), obchod s potravinami s poštou Partner, fungující sportovní areál, kulturní dům s knihovnou, autobusová zastávka.

Autor: Ing. arch. Zdeněk Svoboda

Situace

Video studie výstavby rodinných domů

Vizualizace

Vložil Jiří Černý | 18.11.2020